onsdag, april 29, 2009

Goda grannar?

Nu har industrierna och Länsstyrelsen yttrat sig inför Svea Hovrätt. Jag och troligtvis dom 43 andra med prövningsrätt har fått dessa med ett brev.
Länsstyrelsen har satt sig in i ärendet och anser nu att nya platser som inte redovisats i handlingarna bör prövas. LST tillstyrker alltså bifall till besvären ifråga tippning vid Djurnäs Udde. Länsstyrelsen skriver också att det är beklagligt att förfarandet med samråd inte når ut till människor så att synpunkter kan uttryckas som underlag för prövningen istället för i överklaganden.
Det är därför extra beklagligt att de sökande industrierna fortsatt lutar sig mot juridiska paragrafer och kryphål trots allt material som framkommit efter domslutet. Jag hade personligen förväntat mig mer med tanke på alla som känner sig berörda och överkörda. Bl.a. skriver industriernas ombud i sitt yttrande att det inte finns någon skyldighet att höra ägare och grannfastigheter innan ett beslut om dispens meddelas. Hur rimmar det med ex.v. Borealis företagspolicy "att vara goda grannar"?
Läs artikel i GP, klicka här>>

Inga kommentarer: